OPLÆRING I UDLANDET

Som elev på en erhvervsuddannelse kan du gennemføre en eller flere af dine oplæringsperioder i en virksomhed i udlandet. Med OPU-ordningen kan du få økonomisk støtte til dit udenlandsophold.

Hvis du ikke har en dansk læreplads, kan du vælge at tage din oplæring i udlandet, når du har afsluttet grundforløbet eller HHX/HTX, og siden indgå en uddannelsesaftale med en dansk virksomhed og gennemføre resten af din uddannelse der.

Der er mange fordele ved at deltage i oplæring i udlandet. Det giver dig internationale og menneskelige kvalifikationer som ifølge de danske virksomheder bliver efterspurgt. Derudover vil det give dig en oplevelse for livet, du lærer sprog, møder nye mennesker, ny kultur og får spændende udfordringer både på det personlige og faglige plan.

Charlotte Schalburg Andersen
Charlotte Schalburg AndersenLærepladskonsulent: Tandklinikassistent, ernæringsassistent, merkantile uddannelser, procesoperatør, industrioperatør, lager
20 75 01 25
chsa@eucnvs.dk
Ronni Appelgren
Ronni Appelgren Lærepladskonsulent: Glarmester, struktør, isolatør, tagdækker, murer, bygningsmaler, elektriker, tømrer, smed, personvognsmekaniker, industritekniker
30 63 24 19
rora@eucnvs.dk